Kafe Suria Station Selayang Baru

Spaghetti Carbonara

Kafe Suria Station saji pelbagai masakan Barat, tempatan pada harga berpatutan. Meninjau dari luar, pasti ramai yang tidak menyangka Kafe Suria Station milik pengusaha Bumiputera. Ini kerana gaya hiasan yang moden dan bercirikan kafe ala Inggeris membuatkan kita terfikir pemiliknya berbangsa asing. Hakikatnya, Kafe Suria Station dimiliki tiga anak muda iaitu Suhairi Hamdan, Zulkufli Zakaria …

Baca Sepenuhnya

Waroeng Penyet @Curve

ayam penyet

Siapa sini suka ayam penyet angkat tangan! Hehe i dengan husband i memang hantu ayam penyet. So dah banyak jugakla ayam penyet yang kitorang dah try. Tapi kat Waroeng [email protected] ni je belum lagi sebab asal niat nak makan je terus berubah jadi nak makan meatball yela dah sebelah je kan Ikea dengan Curve. Salahkan …

Baca Sepenuhnya

Mee Kari Ketam, Seksyen 7 Shah Alam

mee kari ketam

Baru2 ni kami intai 1 kedai makan yang wajib dicuba kat Shah Alam ni. Tambah pula peminat-peminat ketam macam aku ni. Memang terkinja-kinja nak merasa. Kami bertolak dari rumah agak lewat, sampai sana jam 10 malam kedai dah nak tutup rupanya. Sebab orang agak ramai kami ingatkan masih dibuka. Terus tiba main duduk je. Rupanya …

Baca Sepenuhnya

Restoran Mohd Chan Abdullah

chan

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah (MCA- macam nama singkatan parti politik pula ye) ni ada beberapa cawangan selain di Shah Alam ni. Oh ye boleh rujuk peta ni jika nak kesana ye. Petunjuknya adalah kalau dari federal highway (FH) korang menghala ke Shah Alam akan naik exit yang kalau ke kanan akan ke Tesco. …

Baca Sepenuhnya

Flaming Steamboat, Danau Kota Setapak

Sebelum bercerita, sorry le banyak gambar dalam entri kali ini mengenai Flaming Steamboat Buffet kat Setapak. Lebih 20 keping saya letak untuk tatapan semua. Anyway harga buffet untuk dewasa adalah RM26.90 sebelum cukai dan kanak-kanak 4-10 tahun ialah RM9.90. Kalau nak tahu harga untuk dewasa kalau datang ramai-ramai bolehlah tengok sini ya. Kalau datang satu …

Baca Sepenuhnya

Teriyaki Chicken Kenny Rogers Sempena Chinese New Year

Set Teriyaki Chicken bersama Sup Cendawan dan Nasi dar Kenny Rogers Roaster

Sempena Chinese New Year 2013, team Myselera dijemput untuk merasa hidangan terbaru dari Kenny Rogers Roaster (KRR) iaitu Kenny’s Teriyaki Chicken. Masih lagi mengekalkan hidangan lengkap yang sihat, Teriyaki Chicken dihidangkan bersama dengan Mushroom Chicken Soup, Aromatic rice dan juga muffin yang menjadi kegilaan peminat Kenny Rogers Roaster (kadang-kadang rasa muffin vanilla Kenny Rogers dah macam kurang sengat berbanding dulu) Untuk pengetahuan …

Baca Sepenuhnya

Restoran Nelayan Titiwangsa

restoran nelayan_steamboat

[dropcap]R[/dropcap]estoran Nelayan Titiwangsa tidak banyak berubah sejak kali terakhir kami datang ke sini pada 5 tahun yang lalu. Seperti yang diketahui, restoran ini menyediakan hidangan steamboat bermula pada sebelah petang pada jam 6.30 petang hingga 10.30 malam. Pada waktu makan tengahari sekitar jam 12.00 pm hingga 2.00 pm pula, hidangan yang disediakan adalah secara ala …

Baca Sepenuhnya

Nasi Arab Restoran Saba, Cyberjaya

restoran saba nasi mandy

[quote][/quote][dropcap]R[/dropcap]estoran Saba menyediakan makanan dari Timur Tengah dan bagi peminat makanan Arab, standard restoran ini pastinya berada sebaris dengan Restoran Al-Rawsha dan Hadramawt. Seperti biasa, masakan Timur Tengah yang sentiasa menjadi pilihan pelanggan pastinya Nasi Arab bersama daging atau ayam yang dimasak bersama untuk mendapatkan rasa dan aroma rempah ratus yang unik hasil dari perapan …

Baca Sepenuhnya

Burger Bakar

burger-bakar-kl

Lokasi Kaw Kaw Burger Bakar di Seksyen 2, Wangsa Maju berhadapan dengan Kedai Motosikal Kawasaki Waktu operasi : bermula dari pukul 7:30 petang hingga 2:00 pagi