Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Anda penggemar nasi arab? Pasti anda mencari-cari restoran yang menjanjikan keenakan nasi arabnya bukan? Mari bersama myselera mencari restoran nasi arab yang sedap di daerah gombak. Rawani Hadramout Restaurant terletak di hadapan Idaman Sutera Condominium, Medan Idaman, Gombak, Kuala Lumpur. Masuk je kedai, alunan lagu arab serta bau-bauan arab mengalu-alukan kedatangan kami.   Crew myselera mencuba …

Baca SepenuhnyaRestoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Nasi Ayam Mancongkam, Gombak

 Bagi penggemar Nasi Ayam, pasti anda tercari-cari restoran manakah yang boleh menghidangkan Nasi Ayam yang sedap dan terbaeeek. Hari ini crew myselera telah singgah di salah sebuah restoran nasi ayam yang popular di Gombak yang diberi nama Mencongkam Chiken Rice yang lokasinya terletak berhadapan Masjid Jamek Saad Bin Abi Waqqas, Batu 4 Gombak. Kami tiba seawal …

Baca SepenuhnyaNasi Ayam Mancongkam, Gombak

Takoyaki Pasar Tani Shah Alam

Makanan dari Jepun ini menjadi kesukaan orang ramai. Begitu juga dengan saya.. Sebelum ada kesedaran tentang kepentingan halal, kiosk-kiosk yang menjual takoyaki sering menjadi tumpuan untuk mendapatkan kudapan. Pada pandangan saya, asal orang melayu jual, hidangan tersebut sudah dikira ‘halal’. Namun, setelah mengambil masa untuk mengkaji dengan lebih mendalam, halal itu bukan terletak pada si …

Baca SepenuhnyaTakoyaki Pasar Tani Shah Alam

Burger Bakar @Jom Burger Cafe 22

Bagi penggemar burger bakar sudah tentunya tercari-cari di manakah burger bakar yang sedap di sekitar Wangsa Maju. Hari ini, krew myselera.com singgah di Jom Burger Cafe 22 yang beroperasi di Platinum Walk bersebelahan pusat membeli belah KL Festival.  Kami tiba jam 5.30 petang dengan perut yang agak lapar sebab masing-masing tak makan tengahari. Ok, tiada logo …

Baca SepenuhnyaBurger Bakar @Jom Burger Cafe 22

Berbuka di Flaming Steamboat

Hubby yang booking untuk berbuka di Flaming Steamboat nie kerana harga sangat berpatutan,buffet di sini RM26.90 dewasa dan RM9.90 bagi kanak-kanak. Kami sampai di restoran lebih kurang pukul 6.50 petang. Orang dah ramai berpusu2 masuk cari tempat..kita orang dapat kat tingkat atas kat sini terdapat banyak pilihan rambang mata nak pilih bahan air pun bermacam jenis …

Baca SepenuhnyaBerbuka di Flaming Steamboat

Restoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Keinginan untuk menikmati hidangan ikan stim yang sedap dan tidak hanyir membuatkan kami mencari-cari destinasi yang menepati citarasa kami dengan anggaran harga yang berpatutan. Promosi dari mulut ke mulut sangat berkesan, sementelah rakan sejawat telah mengesyorkan kami mencuba hidangan ikan stim limau dan tomyam seafood di Restoran tersebut. Kami memesan hidangan Ikan Stim Limau dan …

Baca SepenuhnyaRestoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan die spaghetti kt sini sedap …

Baca SepenuhnyaMakan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Makan Nasi Kerabu di Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan @Selayang

Jom kita cuba nasi kerabu ayam goreng @RM5.00 ni. Nasinya berwarna kuning boleh dikatakan sedap juga. Tapi saya lebih suka yang colour biru baru nasi kerabu yang betul. Ulam dan sambal lada dia not bad. Benda yang paling saya suka ialah sambal kelapa dan sambal ikan, memang sedap betul tapi keropoknya tak begitu masak dengan …

Baca SepenuhnyaMakan Nasi Kerabu di Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan @Selayang

Restoran Wan Thai, Kuah Langkawi

Kalau berkunjung ke Langkawi, jangan pula cuba masakan thai di Restoran Wan Thai, Kuah ya. Ianya terletak di area Pokok Asam. Boleh tengok sini info mengenai Wan Thai ya. Anyway sebelum order tu, dok aja atas kerusi, tak sampai 2 minit, pelayan restoran terus bawakan air kosong sedikit berperisa pandan. Memang sungguh efficient diaorang ni, customer service …

Baca SepenuhnyaRestoran Wan Thai, Kuah Langkawi