Ikan Celup Tepung Warung Pok Nong, Terengganu. Sedap Dan Sangat Popular!

Ikan Celup Tepung Warung Pok Nong-10

Warung Pok Nong Kalau bercuti ke Terengganu jika tak makan ikan celup tepung dan sotong celup tepung di sana memang tak sah. Terdapat banyak warung yang sedap dan menjadi tumpuan ramai terutamanya di waktu petang. Warung Pok Nong merupakan salah satu daripadanya. Perniagaan Warung Pok Nong bermula sejak 20 tahun dahulu. Sejak Warung Pok Nong disiar …

Baca SepenuhnyaIkan Celup Tepung Warung Pok Nong, Terengganu. Sedap Dan Sangat Popular!

Ikan Celup Tepung di D’Coconut, Pantai Teluk Ketapang

Ikan Pari Celup Tepung - RM5 Seekor

Tumpuan utama apabila pelancong di dalam atau di luar negeri datang ke Kuala Terengganu semestinya disebabkan oleh Ikan Celup Tepung (ICT). Sajian ini tersangat popular di Terengganu. Boleh di katakan kedai atau warung yang menjual ikan celup tepung mudah ditemui terutama di Kuala Terengganu. jadi di mana nak cari ikan celup tepung yang rangup dan best? Kawasan yang sering menjadi tumpuan …

Baca SepenuhnyaIkan Celup Tepung di D’Coconut, Pantai Teluk Ketapang

Restoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Keinginan untuk menikmati hidangan ikan stim yang sedap dan tidak hanyir membuatkan kami mencari-cari destinasi yang menepati citarasa kami dengan anggaran harga yang berpatutan. Promosi dari mulut ke mulut sangat berkesan, sementelah rakan sejawat telah mengesyorkan kami mencuba hidangan ikan stim limau dan tomyam seafood di Restoran tersebut. Kami memesan hidangan Ikan Stim Limau dan …

Baca SepenuhnyaRestoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan die spaghetti kt sini sedap …

Baca SepenuhnyaMakan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Restoran Wan Thai, Kuah Langkawi

Kalau berkunjung ke Langkawi, jangan pula cuba masakan thai di Restoran Wan Thai, Kuah ya. Ianya terletak di area Pokok Asam. Boleh tengok sini info mengenai Wan Thai ya. Anyway sebelum order tu, dok aja atas kerusi, tak sampai 2 minit, pelayan restoran terus bawakan air kosong sedikit berperisa pandan. Memang sungguh efficient diaorang ni, customer service …

Baca SepenuhnyaRestoran Wan Thai, Kuah Langkawi

Medan Ikan Bakar Umbai, Melaka

Jom kita pekena ikan bakar di Medan Ikan Bakar Umbai Melaka. Tempat makan yang cukup popular bukan sahaja bagi warga tempatan bumi Hang Tuah ni.. tapi turut di banjiri warga kota yang turun dari Kuala Lumpur, Johor dan Singapura. Suka sangat makan kat sini, selain harganya yang berpatutan, layanan yang sangat baik, menu masakan yang …

Baca SepenuhnyaMedan Ikan Bakar Umbai, Melaka

Mee Kari Ketam, Seksyen 7 Shah Alam

mee kari ketam

Baru2 ni kami intai 1 kedai makan yang wajib dicuba kat Shah Alam ni. Tambah pula peminat-peminat ketam macam aku ni. Memang terkinja-kinja nak merasa. Kami bertolak dari rumah agak lewat, sampai sana jam 10 malam kedai dah nak tutup rupanya. Sebab orang agak ramai kami ingatkan masih dibuka. Terus tiba main duduk je. Rupanya …

Baca SepenuhnyaMee Kari Ketam, Seksyen 7 Shah Alam

Restoran Mohd Chan Abdullah

chan

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah (MCA- macam nama singkatan parti politik pula ye) ni ada beberapa cawangan selain di Shah Alam ni. Oh ye boleh rujuk peta ni jika nak kesana ye. Petunjuknya adalah kalau dari federal highway (FH) korang menghala ke Shah Alam akan naik exit yang kalau ke kanan akan ke Tesco. …

Baca SepenuhnyaRestoran Mohd Chan Abdullah