Makan TengahariPetaling Jaya

Cendol “KFC”,Jalan Universiti,PJ

Kalau hari tu kita terjah kedai cendol di Johor Bahru, Hari ni mari kita ke gerai cendol di sekitar Kuala Lumpur. Gerai cendol ini mendapat nama sebagai Cendol KFC, sebab bersebelahan dengan KFC Jalan Universiti. Sebenarnya gerai ini lebih macam gerai haram laa, gerai guna lori, then dia open table tepi-tepi jalan macam tu je. Tapi sebenarnya kedai-kedai macam ni laa yang cendol dia best!

cendol jalan universiticendol jalan universiti

Sebenarnya saya takda lah minat cendol mana. Tapi disebabkan kedai ni lah jadi miant pulak. Haha. Rasa dia macam ttak terlalu manis, sedang-sedang je. Anda juga boleh dapatkan pelbagai pilihan cendol samada cendol jagung, kacang, pulut, special dan lain-lain. Haritu saya cuba cendol pulut dia. Memang banyak gila pulut dia letak. I like! Kalau anda tak minat cendol, sini ada juga dijual ABC. ABC dia memang dalam bekas besar. Puas hati! Emm. Sambil tu, ada jugak dijual rojak mee. Rojak mee dia sedap, kuah memang pekat dan kuantiti makanan juga banyak. Makan dengan cendol, memang combo!

abc PJ

Sebab kedai ni macam bukak tepi jalan je, so kadang-kadang susah nak dapat sit. Yelah. Kedai pun famous kan. Selain tu, sebelah kedai cendol ni ada carwash. So, memang seronok jugak sambil tunggu kereta siap basuh, pekena cendol.

Carian kedai makan sedap:

  • kfc near um
  • abc sedap di bangsar
  • tempat abc paling sedap pj
  • kedai makan best area pj jalan universiti
  • kedai cendol
  • Cendol sedap pj
  • cendol sedap di petaling jaya
  • cendol rojak best kuala lumpur
  • cendol kl
  • abc sedap petaling jaya
  • the best cendol in kl
Previous post

UM Food Court, Universiti Malaya

Next post

Cheesy Burger Bakar, Jalan Reko

Norfanil

Norfanil

Baru sahaja menamatkan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>