Bufet Ramadhan D’Best Cafe, Shah Alam Memang Murah!

Buffet Ramadhan D’Best Cafe yang berkonsepkan makanan kampung & santai di mana beroperasi di tempat terbuka yang membuatkan pengunjung rasa selesa untuk menikmati hidangan yang disediakan. Pelbagai hidangan yang disediakan dimana menu utama mereka akan bertukar-tukar setiap hari ini! Ini memberikan kelainan pada pengunjung untuk menikmati pelbagai hidangan yang di sajikan.   Apa yang menarik di D’Best Cafe adalah terdapat …

Baca Sepenuhnya

Buffet Ramadan “Ala Kampung” di De Palma Hotel Ampang. Ramai Beratur Teringinkan Kambing Golek!

Bulan puasa memang buat kita rindu dengan masakan kampung. Tak perlu pergi jauh, De Palma Hotel Ampang menyajikan keunikan pelbagai buffet berbuka puasa berkonsepkan ‘Ala Kampung’. Setiap menu menarik ditawarkan di gerai-gerai kecil seakan-akan berada di bazar Ramadhan. Harga buffet ditawarkan murah dan berbaloi, yang pastinya halal. Malah, setiap hari ada kelainan dari segi menu makanan …

Baca Sepenuhnya

Mesti Rasa ‘Spaghetti Marinara’ di Restoran Livello Uno

Makanan Italy sudah lama diminati segelintir masyarakat kita. Jika anda teringin makanan Italian food tidak perlu ke Italy tetapi hanya perlu ke Restoran Livello Uno yang terletak di Taman Tun Ismail, Kuala Lumpur. Istimewanya pemilik restoran ini adalah kacukan Melayu dan Italy iaitu Cik Mutiara Pino bersama abangnya Mashad Pino merupakan eksekutif chef disini. Chef berdarah Italy yang masak, agak-agak macam mana …

Baca Sepenuhnya

‘Westasia’ Ikan Bakar HotPlate Istimewa Dengan Keenakan Sambal “Homemade”

Kantan HotPlate

Baru- baru ini kami ke Kajang atas jemputan Encik Mohd Amir Mohd Esa untuk makan di restoran Kantan HotPlate mereka yang baru dilancarkan. Walaupun cuaca hujan, restoran tetap penuh dengan pelanggan. Terletak di Kampung Kantan maka tercetus ilham untuk menamakan restoran dengan nama Kantan HotPlate (disamping kebanyakan makanan dimasak menggunakan hot plate). ‘Too good to be true’. …

Baca Sepenuhnya

Kafe Lapis, Modern Cafe Yang “Tersorok” di Wangsa Maju

Cafe Lapis terletak di lokasi Wangsa Maju yang sedikit tersorok dari kafe sebelum ini yang pernah kami pergi ternyata dibanjiri ramai pelanggan, malahan pelanggannya juga dalam kalangan artis melayu iaitu Altimet yang sempat kami jumpa ketika untuk makan malam di sana. Tiba kami di sini, dilihat seorang pelanggan sedang menunggu makanan yang dipesan. Rupanya pelanggan …

Baca Sepenuhnya

Bert’s Cafe @ U12 Shah Alam. Harga Murah, Makan Sedap!

Myselera kali ini nak bawa anda ke Shah Alam. Niat di hati nak makan di kafe yang sememang kami rancangkan namun tutup. Berlegar-legar di kawasan Shah Alam, kami ternampak satu kafe yang menarik perhatian kami. Perut pun sudah lapar tanpa berfikir panjang, terus kami terjah. Melangkah masuk ucapan pertama kami Alhamdulillah kerana kafe ini sememangnya …

Baca Sepenuhnya

Kafe Kopimeo – Kacukan Menu Timur Barat, di Shah Alam

Kepada anda yang berjalan-jalan di Shah Alam, di sini sememang terkenal dengan pelbagai restoran, kedai makan dan kafe moden yang menjadi tumpuan ramai. Kali ini kami akan membawa anda ke Kopimeo Seksyen 9 Shah Alam, kafe moden atau lebih dikenali sebagai kafe hipster yang konsepnya sangat simple. Gabungan menu timur dan barat yang menarik mampu memikat hati para …

Baca Sepenuhnya

My Story Cafe Untuk Orang Shah Alam Yang Inginkan Kelainan

“Hidangan Masakan Seafood Jari Comot dan Western”. Memang menarik tagline yang digunakan oleh restoran My Story Cafe di website mereka. Modern restaurant di sekitar Shah Alam memang banyak, sampai tak tahu mana satu nak pergi kan? Kali ini kami ke sebuah cafe halal di Shah Alam yang dimiliki oleh anak Melayu sendiri iaitu pasangan Asrul Husni Hussain dan Rahimah …

Baca Sepenuhnya

Hungry Bunch @ Sunway Pyramid. Harga Memang Mampu Makan

Adakah anda peminat kafe ringkas, moden dan kontemporari dengan pilihan menu American (Traditional), Asian Fusion, Brunch, Burgers & Seafood. Hungry Bunch merupakan antara kafe yang baru di Sunway Pyramid. Untuk pengetahuan Hungry Bunch mula beroperasi sekitar Jun 2015. Masih panas-panas lagi ni..Interior dalamnya memang menarik dan mengikut tema semasa (Halloween). Sesuai untuk jadi lokasi atau port melepak yang …

Baca Sepenuhnya

Buffet Ramadhan di Kelantan Delights @ Citta Mall. Oh! Nasi Kerabu

Nasi kerabu memang digemari ramai terutamanya orang pantai timur. Di sini kami bukannya nak berkongsi resepi membuat nasi kerabu tetapi ingin berkongsi di mana nak cari nasi kerabu yang sedap terutamanya di bulan puasa ni. Jika rindu ingin berbuka puasa dengan nasi kerabu biru berlaukkan ayam percik ataupun daging bakar, kami cadangkan supaya anda ke Kelantan Delights. …

Baca Sepenuhnya