Kuala LumpurMakan MalamMakan Tengahari

Waroeng Penyet @Curve

Siapa sini suka ayam penyet angkat tangan! Hehe i dengan husband i memang hantu ayam penyet. So dah banyak jugakla ayam penyet yang kitorang dah try.
Tapi kat Waroeng Penyet@Curve ni je belum lagi sebab asal niat nak makan je terus berubah jadi nak makan meatball yela dah sebelah je kan Ikea dengan Curve. Salahkan nafsu makan kitorang ni haha.
waroeng penyet
warong-penyet
ayam penyet
Actually i pergi sini masa raya ke 5 sebab dah lapar nasi sangat haha. Parents husband pulak takde so makanla kat sini.
Terliur tak tengok? Maaf ibu mengandung huhu. I order soda gembira. Ye memang nama dia soda gembira la bukan i pandai-pandai bagi nama eh. Tapi bagi i dan husband makan ayam penyet lagi terbaik bila minum dengan extrajoss anggur. Tapi sayang takde pulak extrajoss anggur
Bagi i nasi ayam penyet tak lengkap kalau takde sup kosong. Kat sini ada sup tapi bukan sup kosong. Haih.
Bagi i takdela sedap mana ayam penyet ni. Sebab i dengar orang cakap sedap sangat. Bila i makan i takde reaksi ‘wow’ pun. Sebab i pernah makan lagi sedap dari ayam penyet ni and siap ada sup and lagi murah dari kat sini.
So bagi pendapat i la (pendapat kan lain-lain), ayam penyet ni lebih kurang ayam penyet AP je. Ayam penyet RIA much better kot. Wong Solo next ok. Nak try jugak nanti.

Maybe i terlalu mengharap ayam penyet ni sedap giler sebab dah dengar orang cakap sedap kan. Sekali biasa-biasa je i kecewa. Makan pun muka takde perasaan haha. Lagi-lagi takde sup memang boleh bawak gaduh oooo

Sumber : http://whitewallsofhermind.blogspot.com

Harga Menu di Waroeng Penyet

  • Ayam Penyet (RM7.90), The bakso (RM6.90) , The soto (RM6.90).
  • Gado Gado (RM5.90), Gulai Ayam (RM7.90), Bakso (RM6.90), Kangkung Belacan (RM6.90), Ayam Panggang (RM7.90), Empal Penyet (RM7.90), Ayam Penyet (RM7.90), Keropok (RM1.90), Es Teh Sosro (RM2.50), Es Milo Dinosaur (RM3.90)
  • Rawon (RM6.90), Jus Jeruk Limau (RM3.50)
  • Jus Alpukat ( Avocado ) (RM 7.90), Gado – gado ( mixed salad in peanut sauce ) (RM 5.90), Sayur assam (RM 5.90), Ikan Bakar (RM9.90), Ayam Penyet (RM7.90)
  • Milo Dinosaur (RM3.90), Ikan Bakar (RM9.90)
  • Soft drink refillable (RM3.90), Jus Alpukat (RM7.90), Kerupuk (RM1.90), White Rice (RM1.90), Ikan Bakar (RM9.90), Ayam Penyet (RM7.90)
  • Soda Gembira (RM3.50), Ayam Penyet (RM7.90), Ayam Panggang (RM7.90), Gado-gado (RM5.90)

THE CURVE

Lot 131 & 132, 1st Floor, The Curve
No.6, Jalan PJU 7/3 Mutiara Damansara,
Petaling Jaya, 47800 Selangor.

Telefon : 03-7726 6761
Fax: 03-7731 6132

 

Carian restoran, kedai & tempat makan sedap:

  • waroeng penyet the curve best ke
Previous post

RSMY House of Real Beriani

Next post

Mr Steak House, Shah Alam

Norfanil

Norfanil

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *