Lamb Chop Black Paper Zie Corner

Zie’s Corner, Restoran Western Popular di Kuala Terengganu

Dekat mana nak cari makanan western yang sedap di Kuala Terengganu ni? Mesti susah nak dapatkan info tu kan? Bagi orang Terengganu pasti popular dengan nama Zie’s Corner yang sebelum ini terletak di belakang Hotel Grand Continental, dan sekarang sudah berpindah ke Waterfront Pulau Kambing, Kuala Terengganu. Lagi mudah untuk …

READ MORE →

Tumes Cafe Cheras (TELAH DITUTUP)

Mengikut sejarah, masakan Johor banyak dipengaruhi oleh budaya Arab dan Maritim Asia Tenggara (Filipina, Brunei, Singapura, Timor Leste, Indonesia dan Malaysia). Jom hari ni kita terjah satu cafe yang berkonsepkan masakan ala Johor yang terletak di Alam Damai, Cheras….“Tumes Cafe, Mana Lagi” Bagi orang Cheras mungkin senang nak cari cafe …

READ MORE →

Village View Restaurant, Bangi

Tempat makan malam yang selalu menjadi pilihan hati kalau nak makan masakan thai, western , sate dan memang ada di restoran ini terletak di Sungai Ramal tak jauh kalau exit dari Tol Kajang..terus sahaja menuju ke Bangi nanti nampak papan tanda Village View yang terletak di sebelah kiri…berhampiran Petronas…terus sikit ke …

READ MORE →

Mak Jah Corner

Mak Jah Corner terletak di Gerai No.2 Gerai MDKL Taman Seri Medan, Majlis Daerah Kuala Langat. Dibuka setiap hari kecuai hari Ahad. Bermula selepas maghrib sehingga lewat malam. Gerai ni berkonsepkan masakkan sup seperti Mee Udang, Sup tulang,perut dan ekor selain itu juga menawarkan makanan ala western seperti chicken chop …

READ MORE →
austin steakhouse bangi steak

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan …

READ MORE →

Restoran Kunang-Kunang

Jom kita lepak kat Restoran Kunang-Kunang yang terletak di Lot 5130, Jalan Lingkaran Tengah (MRR) II, Gombak. Restoran ni terletak bersebelahan dengan petrol station, so kena masuk melalui stesen minyak le. Inilah pemandangan dari luar restoran kunang-kunang. Bila masuk kat dalam, not bad, memang environment lain dari yang lain. Macam dok dalam hutan le …

READ MORE →
Spaghetti Carbonara

Kafe Suria Station Selayang Baru

Kafe Suria Station saji pelbagai masakan Barat, tempatan pada harga berpatutan. Meninjau dari luar, pasti ramai yang tidak menyangka Kafe Suria Station milik pengusaha Bumiputera. Ini kerana gaya hiasan yang moden dan bercirikan kafe ala Inggeris membuatkan kita terfikir pemiliknya berbangsa asing. Hakikatnya, Kafe Suria Station dimiliki tiga anak muda …

READ MORE →
Mr Steak House Shah Alam

Mr Steak House, Shah Alam

Last Sunday, i ajak kazaa pergi makan chicken chop. tak puas hati makan chicken chop kat Pizza Hut yang kecik tu haha. pastu lately dah habis i mengidam cendol dengan rojak i asyik ngidam chicken chop je dengan laksa. Nafsu makan kalahkan orang pregnant ok. Suami layankan je. Mula-mula kitorang …

READ MORE →