Keunikan Nasi Arab Dima Restaurant, Ara Damansara

Pertama kali mendapat jemputan daripada Restoran DIMA, satu perasaan ingin cuba membuak-buak. Maklumlah bukan senang masakan Arab untuk mendapat tempat di hati rakyat Malaysia kerana kondisi masakan mereka yang agak kering dan manis-manis belaka berbanding kegemaran rakyat kita yang suka kepada pedas dan berkuah. Tapi, sebagai seorang ‘food hunter’, sikap …

READ MORE →
Al Rawsha lamb kebab

Restoran Nasi Arab Al Rawsha, Kuala Lumpur

Kali ini krew MySelera singgah makan tengahari di salah satu restoran Nasi Arab yang popular di Kuala Lumpur. Dengarnya hidangan di sini semuanya sedap belaka. Sebelum makan nasi arab, kena makan Hummus dulu. Hummus Mthawam ini adalah sejenis pembuka selera yang dicicah bersama roti arab. Bagi penggemar masakan melayu mungkin …

READ MORE →
Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Anda penggemar nasi arab? Pasti anda mencari-cari restoran yang menjanjikan keenakan nasi arabnya bukan? Mari bersama myselera mencari restoran nasi arab yang sedap di daerah gombak. Rawani Hadramout Restaurant terletak di hadapan Idaman Sutera Condominium, Medan Idaman, Gombak, Kuala Lumpur. Masuk je kedai, alunan lagu arab serta bau-bauan arab mengalu-alukan kedatangan …

READ MORE →
lamb-Madghout

Restoran Nasi Arab Taj Hadramawt, Setapak

Siapa sini suka makan Arabic Cuisine? Contoh macam nasi arab, roti arab and kebab tu lah. Bagi yang tak pernah cuba nasi arab, saya cadangkan anda berkunjung ke Taj Hadramawt Restaurant, Taman Melati. Kedai ni terletak di dalam daerah Setapak dan bersebelahan dengan MRR2. Ketika pergi makan di restoran ini, …

READ MORE →