Khan Cendol Taman Melawati-3-1

Khan Cendol di Taman Melawati, Kuala Lumpur

Gerai ataupun warung Cendol memang mudah ditemui sekitar Kuala Lumpur tetapi di mana nak cari gerai atau warung yang cendolnya sedap dan murah? Kami telah diberitahu oleh rakan-rakan bahawa Khan Cendol adalah antara warung menjual cendol yang perlu dicuba. Orang Taman Melawati & Gombak mesti pernah dengar tentang Khan Cendol. …

READ MORE →
Buffet Ramadhan D'Kampung Cafe RM33.90

Buffet Ramadhan D’Kampung Cafe RM33.90

Alhamdulillah. Krew berkesempatan berbuka puasa di Buffet Ramadhan D’Kampung Cafe ala ala santai di Anggerik Mall, Shah Alam. Tak sangka juga agak meriah berbuka puasa di sini walaupun hanya di tepi jalan. Sebenarnya ada je tempat bawah khemah dan bahagian dalam, tetapi semuanya sudah ditempah atau reserved. Tapi memang ramai …

READ MORE →
Gulai Ikan di Buffet Ramadhan Pacific Regency Hotel Suites Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan Resepi Ibunda Pacific Regency Hotel Suites Kuala Lumpur

Mewah! Eksklusif ! Murah dan Sedap! Itu yang saya dapat digambarkan apabila berpeluang berbuka puasa dan menikmati buffet ramadhan di cafe salah sebuah hotel di Kuala Lumpur. Tahun ini Pacific Regency Hotel Suites Kuala Lumpur, menyajikan buffet ramadhan dengan tema “Resepi Ibunda” dengan suasana mewah dan eksklusif di Cafe SOI Twenty …

READ MORE →
Rojak cendol jalan kuching

Rojak Cendol Jalan Kuching

Cuaca panas-panas kalau pekena rojak dan cendol bawah pokok memang best. Jom ikot crew myselera kita terjah ke Jalan Kuching. ‘Stall’ bergerak ni terletak berhampiran dengan Restoran Bapak Cuma lori kecil sebagai stall utk berniaga tetapi memiliki pelanggan yang tak putus putus sampai beratur nak dapatkan rojak dan cendol. Antara …

READ MORE →

Cendol “KFC”,Jalan Universiti,PJ

Kalau hari tu kita terjah kedai cendol di Johor Bahru, Hari ni mari kita ke gerai cendol di sekitar Kuala Lumpur. Gerai cendol ini mendapat nama sebagai Cendol KFC, sebab bersebelahan dengan KFC Jalan Universiti. Sebenarnya gerai ini lebih macam gerai haram laa, gerai guna lori, then dia open table …

READ MORE →

Cendol House

Jika selalu kita meronda cari menu makanan yang berat, kali ni kita beralih pula pada menu yang sedikit ringan dan santai, atau kata lain menu hidangan untuk lepak-lepak sambil berborak kosong dengan teman-teman atau keluarga. Jelajah ita kali ni tentulah ke Kampung Melayu Johor Bahru. Jika dah namanya Cendol House, …

READ MORE →