Chinese FoodMakan MalamSeafoodSelangorShah Alam

Restoran Mohd Chan Abdullah

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah (MCA- macam nama singkatan parti politik pula ye) ni ada beberapa cawangan selain di Shah Alam ni. Oh ye boleh rujuk peta ni jika nak kesana ye.

Petunjuknya adalah kalau dari federal highway (FH) korang menghala ke Shah Alam akan naik exit yang kalau ke kanan akan ke Tesco. Sila ambil ke kiri selepas susur keluar FH ni. Bulatan pertama ambil jam 3. Tiba simpang kiri pertama selepas keluar bulatan ni, terus dah boleh nampak Restoran ni belah kiri korang.

chan restoran cina muslim mohd chan

restoran mohd chan menu restoran mohd chan menu restoran mohd chan menu restoran mohd chan menu

Jumlah terkumpul tak silap nya RM 186 ni makan 9 orang.  Berbaloi2..almaklum itik kan mahal kan? kan? (itik dalam pinggan tu RM 48)
Makanan sudah mai… kami order rojak, itik panggang, tahu jepun, yam basket(yang bersarang2 tu), lala blackpaper, pulut ayam (yang gambar bawah ni, pulut dia gelap dan rasa lemak sangat2, macam makan kiub ayam,.hahaha), sayur bendi & kacang botol. Ada order sampingan juga nasi goreng seafood ( ini terbaik!!), nasi daging blackpaper, kewtew goreng & nasi goreng daging. Air kedondong asam dia sedap giler!.

restoran mohd chan itik panggang

restoran mohd chan itik panggang chan  chan

SELAMAT MENCUBA YE…
Sangat-sangat digalakkan untuk mencuba…:-)
Kami pasti pergi lagi mencuba menu lain pula.

Restoran Mohd Chan Abdullah
33 & 35 Jalan Utas B,
Sek 15, 15/B
48000 Rawang, Selangor.

Tel : 03-5511 8228 / 016-958 0630

Sumber : kamikakijalan2makan2.blogspot.com

Carian restoran, kedai & tempat makan sedap:

  • itik panggang halal kl
  • mohd chan shah alam
  • pengalaman makan di restoran moh chan abdullah kelana jaya
Previous post

Flaming Steamboat, Danau Kota Setapak

Next post

Mee Kari Ketam, Seksyen 7 Shah Alam

Norfanil

Norfanil

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

2 Comments

  1. May 1, 2015 at 2:52 pm — Reply

    solat isyak di Masjid Kuala Selangor balek singgah makan di Restoran Mohd Chan

  2. sheayang
    November 29, 2016 at 4:51 pm — Reply

    Ya ampun. Sedapnya. Dok mengidam ni tapi nak cari kat area melaka macam susah nak jumpa. Huhuhu
    Yang ni jauh pulok. :'(

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *