Makan MalamSelangor

Restoran Kunang-Kunang

Jom kita lepak kat Restoran Kunang-Kunang yang terletak di Lot 5130, Jalan Lingkaran Tengah (MRR) II, Gombak. Restoran ni terletak bersebelahan dengan petrol station, so kena masuk melalui stesen minyak le. Inilah pemandangan dari luar restoran kunang-kunang. Bila masuk kat dalam, not bad, memang environment lain dari yang lain. Macam dok dalam hutan le pulak.

restoran-kunang-kunang-MRR2

Ok kita mula dengan nasi goreng makanan laut (seafood) @RM14.90. Memang penuh dengan seafood, ada ketam goreng sebelah, udang besar 2 ekor, sotong, crab meat; kepak ayam berempah goreng dan telur mata. Memang cukup sedap dan macam-macam rasa ada. Portion pun banyak juga, memang kenyang le. For the rating, saya bagi 8.3 out of 10.

kunang-kunang nasi goreng

Yang ni char kuey teow goreng @RM10.90, of course memang banyak tapi tak banyak benda yang diletak, i.e. taugeh, udang dan telur, rasanya kerang pun tak ada. Rasa just OK, biasa-biasa aja so for that 7.3 out of 10 cukuplah.

kunang-kunang char kuey teow goreng

French fries memang banyak satu mangkuk ni @RM6.90 dan ada cili sos dan juga mayonis. Memang garing dan jenis yang besar. Hmmmm kentang pun nak bagi rating juga ke? Tak payah le.

restoran kunang-kunang french fries

Yang ni dessert, strawberry jelly @RM3.50 memang sedap ditambah pula ngan strawberry paste. Nak explain macam mana ya, rasanya macam strawberry le. Rating 8.2 out of 10.

restoran kunang-kunang restaurant

Overall memang OK dengan environment yang berlainan dan sesuai untuk makan dengan keluarga ke, kawan-kawan ke, sapa-sapa le. Malam semalam spent lebih kurang RM50 termasuk dengan 10% service charge. So apa lagi maybe ada yang suka makan kat sini bolehlah bagi pandangan ya. By the way, ni website, Restoran Kunang-Kunang.

Sumber: http://sharinginfoz.blogspot.com

[box_info]

Alamat:

LOT 5730, JALAN LINGKARAN TENGAH 2, 68100 GOMBAK,
SELANGOR DARUL EHSAN.

Contact No / No Tel: +603 – 4105 2015/ +603 – 4106 2015  Fax: +603 – 4107 7015|  +6018 – 669 2330

Email: info@kunangkunang.com.my
Attn: Mr. Syam / Mr. Suhaimi

Dibuka setiap hari: 4.00 pm – 12.00 am

[/box_info]

 

[google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”true” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.2352657993826694,101.72333478927612{}fastfood.png{}Restoran Kunang-Kunang” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Carian kedai makan sedap:

  • kunang kunang restaurant
  • kunang kunang
  • restoran kunang-kunang gombak
  • steamboat grill di mmr2
  • restoran shah alam 2015 contact number
  • restoran mrr2
  • restoran di mrr2
  • restoran area mrr2
  • kunang-kunang
  • kunang kunang restoran waktu operasi
  • tempat makan seafood kawasan gombak
Previous post

Restoran Sambal Hijau Sungai Penchala

Next post

Restoran Wan Thai, Kuah Langkawi

Norfanil

Norfanil

Baru sahaja menamatkan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>