Kuala LumpurMakan MalamWestern Food

Restoran Eye’s Steak, Steak Murah di Kuala Lumpur

Editor's Rating

Sedap
Selesa
Parking
Bersih
Steak murah dan sedap di Kuala Lumpur

Beberapa minggu ni asyik review nasi lemak je, kali ni kita tukar selera makan western pula. Eye’s Steak, restoran western yang baru sahaja dibuka di Bazaria Pantai Dalam pada 1 Mac 2015.

Menurut pemilik Restoran Eye’s Steak, Puan Nisa dan suaminya Ayie, pengalaman memasak steak di luar negara (United Kingdom) membuatkan Puan Nisa ingin merialisasikan impiannya membuka restoran Eye’s Steak dan menjenamakan setaraf dengan Tony Romas dan lain lain.

Semasa kami tiba di Restoran Eye’s Steak, memang dapat dilihat restoran yang masih baru dibuka dengan banner yang besar dan masih dalam proses penjenamaan. Tak susah nak cari, sebab sederet dengan Kedai Makan Sup Herba.

Oleh kerana Puan Nisa ingin menjenamakan Steak, kami mencuba beberapa menu iaitu Ribs Eye, Mix Grill dan Beef Steak. Memandangkan restoran ini masih baru, beberapa makanan belum ada walaupun sudah tertera di dalam menu.Restoran Eye's Steak Restoran Western Murah di Kuala Lumpur -06

Eye’s Steak Bazaria – Rasa Restoran Harga Kedai

Sementara menunggu makanan sampai, kami order Chicken Boxing yang berharga RM5.00. Makan sambil borak-borak. Rasa dia ok, cuma agak keras sedikit mungkin sebab digoreng terlalu lama.

Selepas 30 minit membuat pesanan, makanan kami sampai. First impression, mungkin presentation yang kurang menarik dan hanya ada coeslow dan kentang goreng. Tapi kena makan dulu. Don’t judge a book by its cover!

Restoran Eye's Steak Restoran Western Murah di Kuala Lumpur -02

Ribs Eye – RM 16.00

Restoran Eye's Steak Restoran Western Murah di Kuala Lumpur -05

Mixed Grilled (Chicken & Beef) – RM 13.50

Restoran Eye's Steak Restoran Western Murah di Kuala Lumpur -05

Lamb Chop – RM 11.50

Perkara pertama yang kami boleh cakap, harga steak dekat sini jauh lebih murah berbanding restoran lain. Memang sesuai untuk mereka yang nak makan steak tapi tak mampu bila lihat harga di restoran lain.

Bila cakap pasal steak, orang akan tengok pada kelembutan steak tersebut. Apa yang buat saya puas hati adalah steak mereka yang lembut, tak liat dan senang nak kunyah.

Sos black paper yang digunakan juga sedap tapi lebih sedap jika ditambahkan lagi black paper. Saya suka sos cendawan. Kalau ada yang tak makan pedas, tukar dengan sos cendawan. Memang sedap!

Portion yang diberikan untuk lamb chop dan mixed grilled agak besar. Terutamanya mixed grilled.

Sedikit cadangan dari kami, lagi best kalau ada botol sos cili dan mayonis di atas meja dan presentation lebih sikit sebagai contoh ada roti!.

Parking agak susah sedikit, sebab kawasan perumahan yang penuh dengan pelajar Universiti Malaya.

Kesimpulan

Jika dilihat di Facebook Eye’s Steak, harga spaghetti hanya sekitar RM5-7! Memang murah. Sesuai la dengan tagline “Rasa Restoran, Harga Kedai”.

Bagi anda yang nak ke mencuba steak murah dan sedap di Kuala Lumpur, boleh ke Restoran Eye’s Steak di alamat berikut:

Restoran Eye’s Steak
Bazaria Pantai, Pantai Dalam

Waktu operasi : 6 pm – 12 am

Kordinate : 3°06’24.5″N 101°40’10.7″E

Facebook : Eye’s Steak on the Alley

No. Tel : 011-1235 3984 / 017-256 3238 ( Puan Nisa)

 

Carian restoran, kedai & tempat makan sedap:

  • tempat makan menarik di kl
  • tempat makan di kuala lumpur
  • makanan sedap di kuala lumpur
  • tempat makan best kl
  • kedai makan sedap dan murah di kl
  • restoran menarik di kl
  • tempat makan murah di kl
  • makan malam di kuala lumpur
  • western food sedap di kl
  • western food murah kl
  • chicken chop sedap di kl
  • kedai makan area kl
  • western food sedap di cheras
  • western food sedap di kuala lumpur
  • western murah kl
Previous post

Nasi Lemak Kukus Goreng Chef Fauzey

Next post

Suka Sucre Bistro Fazley Yaakob Kekalkan Citarasa Negeri Sembilan

Norfanil

Norfanil

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

4 Comments

  1. June 10, 2015 at 12:26 pm — Reply

    Salam Sejahtera,

    Buat makluman semua, Eye’s Steak kini boleh didapati di Bandar Kinrara, Puchong.
    Dijemput semua untuk ke outlet terbaru kami di alamat seperti berikut: No. 9, Jalan BK 9/2, Bandar Kinrara 9, Puchong, 47100 Selangor (Belakang Zest Point Condominium).

    Terima kasih.

  2. Halim Saad
    December 25, 2015 at 9:11 am — Reply

    Nampak menyelerakan…mesti cuba nanti!

  3. February 20, 2016 at 11:12 am — Reply

    Tengok kaler kuar black paper tu macam sedap dan murah plak tu. Mostly kedai western slalu bukak petang sampai mlm sama ngan kedai tomyam huhu.. anyway tq for sharing

  4. Junid
    March 7, 2016 at 8:38 pm — Reply

    Tembam

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *