Kuala LumpurMakan Tengahari

Restoran Sambal Hijau Sungai Penchala

Tengah hari tadi lebih kurang pukul 12.30 pi le makan kat Restoran Sambal Hijau, Jalan Sungai Penchala. Ianya dibuka seawal pukul 6.30 pagi hingga 2.00 pagi. Nak tahu lebih lanjut boleh call 03-7725 3259.

Ianya berada di tepi jalan. Tak susah sangat nak cari.

nasi-campur jalan sungai penchala sambal hijaunasi-campur jalan penchala sambal hijau

Bersebelahan dengan Masjid Jamek Tengku Abdul Aziz Shah. So parking le tepi jalan ya.

Masa pergi tu lauk-pauk memang banyak lagi. Pilihlah yang mana berkenan di hati ya.

Kerabu dan sayur-sayuran pun banyak.

nasi campur jalan sungai penchala sambal_hijaunasi campur jalan penchala sambal_hijau

Ikan goreng, sayur, pegedil, ikan masin, telur masin campur pula dengan kuah memang sedap betul.

nasi campur jalan penchala sambal_hijau

Yang ni pula ayam goreng pedas dan ikan bilis. Secara keseluruhan saya bagi rating 8.1 out of 10. Memang kalau yang tak pernah cuba, datanglah ke Restoran Sambal Hijau Sungai Penchala. Memang sedap nasi campur kat sini.

Semuanya RM22.50. OK gak harganya untuk 2 pinggan nasi dan 4 gelas air termasuk dengan air suam.

ikan bakar jalan sungai penchala sambal hijau

Alamak baru perasan ada ikan bakar, rugi tak cuba, next time le.

 

Sumber: http://sharinginfoz.blogspot.com
[google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.1624126802472925,101.62583112716675{}fastfood.png{}Restoran Sambal Hijau, Sungai Penchala” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Carian kedai makan sedap:

  • restoran sambal hijau sg penchala
  • makan nasi campur sedap
  • nasi campur sedap di bangi
  • nasi campur yang sedap
  • restoran sambal hijau
Previous post

Cheesy Burger Bakar, Jalan Reko

Next post

Restoran Kunang-Kunang

Norfanil

Norfanil

Baru sahaja menamatkan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>