Danau KotaMakan MalamMakan Tengahari

Mali’s Corner, Danau Kota

Terasa ingin makan Char Kuey Teow atau Nasi Lemak? Jom ikut crew myselera kita terjah salah sebuah restoran yang sudah lama terkenal. Lokasi? Danau Kota…

Restoran yang dimaksudkan ialah Mali’s Corner yang lokasinya di Platinum Walk, Danau kota, Kuala Lumpur berhampiran pusat beli belah KL Festival dan Uptown Danau Kota. Siapa orang KL mesti tahu tempat ni kan….kalau tak tahu tu memang bukan oraang KL! hehe…

mali'smali's4

Restoran ini memang terkenal dengan Char Kuey Teow dan Nasi lemak nya disamping menjadi tumpuan anak muda lepak pada sebelah malam kerana suasana restoran ini yang berjiwa muda.

Bagaimana anda memesan makanan di McDonald begitu la di Malis Conner yang menggunakan sistem layan diri. Pesan di kaunter, dapat makanan, duduk dan nikmati makanan sambil layan lagu lagu yang dibuka.

Char Kuey Teow yang dimasak memang cukup sempurna! Udang yang besar dan yang istimewa cili jeruknya yang amat menyelerakan. Nasi lemaknya pun boleh tahan. Sambal yang ditumis garing, ikan bilis yang rangup dan untuk tambahan, lauk seperti ayam dan telur mata kerbau juga tersedia.

mali's4mali's4mali's4

Daripada segi harga memang sangat berpatutan. Sepinggan Char Kuey Teow biasa cuma RM4.50 dan nasi lemak beserta ayam cuma RM5.50. Murah kan?…

Tertanya tanya restoran ini halal atau tidak? Jangan menjadi khuatir, ia semestinya halal kerana pemiliknya 100% muslim bernama,  Encik Jamali bin Saat.

 Mali’s Conner menjanjikan hidangan Char Kuey Teow  yang pasti tidak mengecewakan!!

[box_info]

Alamat :

No.9-1, Jalan Langkawi, Platinum Walk,
Danau Kota, 53300

No Telefon : 03-4149 1971

Waktu Operasi : 08:00 AM – 05:00 AM

https://www.facebook.com/malis.corner

[/box_info]

Mali’s Corner map
[google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”true” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.2071149657740086,101.71916127204895{}restaurant_greek.png{}Malis Corner” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Carian restoran, kedai & tempat makan sedap:

  • malis corner
  • char kuey teow sedap kl
  • mali\s corner
  • mali char kuey teow
  • danau kota operasi
  • marlis corner
  • iftar di malis corner
  • mali corner danau kota
  • malis conner
  • nasi lemak malis
  • malis danau kota
  • nasi lemak malis corner
  • malis corner danau kota
  • mali nasi lemak
  • maili\s corner
  • mailis danau kota
  • kdAi MALI
  • famous nasi lemak near danau kota
  • waktu operasi danau kota 2016
Previous post

Mak Jah Corner

Next post

Nasi Kukus Banting

Norfanil

Norfanil

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *