Fast FoodMakan Malam

Dunkin’s Donuts

Mata menjeling premis Subway, melihat kalau-kalau sudah ada logo halal berautoriti-Halal Jakim. Namun, hampa.. Apabila ditanya pada manager Subway, jawapan tetap sama iaitu ‘sedang dalam proses akhir untuk mendapatkan sijil halal dari Jakim’

Perkembangan terkini menyaksikan premis-premis Subway sudah mula mempunyai Sijil halal dari JAKIM. Sila rujuk laman web www.halal.gov.my

Oh, ok tak apa.. Jadi seperti biasa, jika sesebuah premis itu tiada halal berautoriti, kami tetap dengan pendirian kami-apa yang masuk dan menjadi darah daging kami-akan dipastikan ianya halal toyyibah.

Oh, ok tak apa.. Jadi seperti biasa, jika sesebuah premis itu tiada halal berautoriti, kami tetap dengan pendirian kami-apa yang masuk dan menjadi darah daging kami-akan dipastikan ianya halal toyyibah.

Sebagai alternatifnya, kami ingin menikmati makan malam yang agak ringan-sandwich. Jadi kami telah ke Donkin’s Donuts. Walaupun pilihannya tidak sebanyak macam yang Subway tawarkan, memadailah bagi kami. Satu hari, jika Premis Subway telah terpampang logo halal Jakim, kami pasti akan makan di situ. Sementara waktu ni, tangguhkanlah hasrat tersebut. hihihi..
Apa yang penting? Ianya halal toyyibah.

Kami memilih hidangan dua set:

1) Chicken Mayo, White Coffee & Free 1 Donut =Rm 11.80

2) Turkey Slice & Smoothies Choc = Rm 14.40

Carian restoran, kedai & tempat makan sedap:

 • harga dunkin donuts malaysia
 • harga dunkin donut malaysia
 • dunkin donuts malaysia
 • dunkin donuts malaysia price
Previous post

Rojak Cendol Jalan Kuching

Next post

Nasi Lemak Ujang Corner Greenwood

Norfanil

Norfanil

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan di Universiti Malaya. Mula berkecimpung dalam bidang penulisan sejak 2008 secara sambilan. Kini memilih untuk menjadi 'freelancer' dan penulis sepenuh masa. Sering berkongsi mengenai pengalaman hidup, 'travel' dan makanan.

2 Comments

 1. abah
  December 4, 2014 at 9:29 pm — Reply

  Subway ada halal jakim la,cuba tgk dlm halal jakim mmg ada..

 2. February 2, 2015 at 4:36 am — Reply

  Dunkin donuts halalke?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *