Makan Nasi Kerabu di Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan @Selayang

Jom kita cuba nasi kerabu ayam goreng @RM5.00 ni. Nasinya berwarna kuning boleh dikatakan sedap juga. Tapi saya lebih suka yang colour biru baru nasi kerabu yang betul. Ulam dan sambal lada dia not bad. Benda yang paling saya suka ialah sambal kelapa dan sambal ikan, memang sedap betul tapi …

READ MORE →

Restoran Kunang-Kunang

Jom kita lepak kat Restoran Kunang-Kunang yang terletak di Lot 5130, Jalan Lingkaran Tengah (MRR) II, Gombak. Restoran ni terletak bersebelahan dengan petrol station, so kena masuk melalui stesen minyak le. Inilah pemandangan dari luar restoran kunang-kunang. Bila masuk kat dalam, not bad, memang environment lain dari yang lain. Macam dok dalam hutan le …

READ MORE →

Cheesy Burger Bakar, Jalan Reko

Semalam lepas hantar cake ke bangi, dalam hujan2 tu mula la perut berbunyi. Tetiba teringat dulu pernah makan kat area Reko Sentral ni. Jadi teruskan perjalanan menyerbu ke RS ni. Rata2 kedai makan penuh. Tapi teringat dulu lepas pergi site pernah makan 1 kedai ni yang agak menarik rasa masakannya. …

READ MORE →

Cendol “KFC”,Jalan Universiti,PJ

Kalau hari tu kita terjah kedai cendol di Johor Bahru, Hari ni mari kita ke gerai cendol di sekitar Kuala Lumpur. Gerai cendol ini mendapat nama sebagai Cendol KFC, sebab bersebelahan dengan KFC Jalan Universiti. Sebenarnya gerai ini lebih macam gerai haram laa, gerai guna lori, then dia open table …

READ MORE →

Restoran Murni SS2

Ada siapa-siapa yang cari kelainan sikit untuk dinner? Well anda boleh datang ke Restoran Murni yang terletak di SS2, Petaling Jaya. Apa yang menarik tentang Resoran Murni ialah mereka menawarkan pelbagai hidangan dengan portion yang banyak. Maknanya, kalau anda makan spageti di tempat lain seorang makan RM12, di sini, RM12 …

READ MORE →

Adam Lai Chinese Muslim Restaurant

Mula beroperasi sejak awal Mac 2012, restoran dimiliki Adam bersama Ebby Yus, Mohd Helmy Harun dan Faizal Abdul Jabar ini mendapat perhatian penduduk sekitar, sama ada berbangsa Cina, India mahupun Melayu. Sumber: Facebook Adam Lai Restaurant   Antara komen pengunjung Restoran Adam Lai Restaurant (@Foursquare): Makanan sedap… Harga berpatutan… Terbaik !!! …

READ MORE →

Restoran Darussalam

Antara menu kegemaran ramai: [starlist] Nasi Lemak Ayam Goreng Maggi Goreng Cheese Nan [/starlist]   [box_info] Alamat: Taipan Business Centre (Jalan USJ 10/1), Subang Jaya, Selangor Masa Operasi: 24 jam [/box_info] Peta: [google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”true” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.074325460300982,101.58681035041809{}fastfood.png{}Restoran Darussalam, …

READ MORE →

Restoran Nasi Lemak Warisan Sambal Opah, Subang Jaya

Nasi lemak bungkus daun pisang = RM1 Sumber: Foursquare   [box_info] Alamat: 2-56 Jalan USJ 9/5p, Subang Jaya, Selangor 47620, Malaysia Facebook Restoran Nasi Lemak Warisan Sambal Opah Waktu Operasi: Isnin: 5:00 pm – 5:00 am Rabu hingga Ahad: 5:00 pm – 5:00 am [/box_info] Peta: [google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ …

READ MORE →
Spaghetti Carbonara

Kafe Suria Station Selayang Baru

Kafe Suria Station saji pelbagai masakan Barat, tempatan pada harga berpatutan. Meninjau dari luar, pasti ramai yang tidak menyangka Kafe Suria Station milik pengusaha Bumiputera. Ini kerana gaya hiasan yang moden dan bercirikan kafe ala Inggeris membuatkan kita terfikir pemiliknya berbangsa asing. Hakikatnya, Kafe Suria Station dimiliki tiga anak muda …

READ MORE →
Mr Steak House Shah Alam

Mr Steak House, Shah Alam

Last Sunday, i ajak kazaa pergi makan chicken chop. tak puas hati makan chicken chop kat Pizza Hut yang kecik tu haha. pastu lately dah habis i mengidam cendol dengan rojak i asyik ngidam chicken chop je dengan laksa. Nafsu makan kalahkan orang pregnant ok. Suami layankan je. Mula-mula kitorang …

READ MORE →