Ramadhan Buffet Eastin Hotel, Petaling Jaya

Sempena bulan Ramadhan tahun 2013 ini,  Eastin Hotel yang terletak di Petaling Jaya menyediakan juadah berbuka puasa atau Ramadhan Buffet  di Restoran Swez Brasserie yang bertemakan “Lagenda Sudirman” bersempena memperingati Allahyarham Dato’ Sudirman Hj Arshad. Hidangan bertemakan ala kampung ini juga sedikit sebanyak dapat mempromosikan seni warisan dan budaya Malaysia yang …

READ MORE →

Restoran D’Arab Cafe, TTDI Jaya, Shah Alam

D’Arab Cafe merupakan restoran nasi arab yang popular di lembah klang telah mempunyai 9 cawangan di seluruh Malaysia antaranya di Shah Alam, Putrajaya, Bangi, Subang Jaya dan Jalan Duta. 4 lagi cawangan mereka akan di buka di sekitar kawasan KL dan Selangor. D’Arab Cafe pernah disiarkan dalam akhbar Utusan tentang …

READ MORE →

The Humble Chef, Plaza Damansara

The Humble Chef, bermula dengan lori bergerak tepi jalan (sumber di Kosmo!) atau di panggil “Mobile track” suatu ketika dahulu, tanpa di sangka-sangka dapat menarik peminat western food untuk terus menjadi pelanggan setia walaupun hanya di tepi jalan sebuah bukit di Damansara. Sekarang, The Humble Chef menjadi sebuah cafe yang …

READ MORE →

Village View Restaurant, Bangi

Tempat makan malam yang selalu menjadi pilihan hati kalau nak makan masakan thai, western , sate dan memang ada di restoran ini terletak di Sungai Ramal tak jauh kalau exit dari Tol Kajang..terus sahaja menuju ke Bangi nanti nampak papan tanda Village View yang terletak di sebelah kiri…berhampiran Petronas…terus sikit ke …

READ MORE →

Pak Hailam Kopitiam

Lunch tadi gegurls merayap kat Tesco bulatan kayangan. Nak mencari tempat makan yang sedap punya pasal. Maklumlah, mommy damia baru lepas pantang. Jadi time ni la nak qada semua makanan yang tak boleh disentuh time berpantang. Pagi ni mama ada meeting kat rumah anak yatim al-munirah. Jadi mama janji ngan …

READ MORE →

Restoran Makanan Cina Muslim Chan Abdullah, Taman Melawati

Masakan berorientasikan Cina bukanlah sesuatu yang asing di negara kita kerana ia mempunyai penggemar tersendiri. Ramai yang kata makanan halal gaya cina memang membuka selera, sesuai dengan tekak dan tidak berminyak. Jom ikut crew myselera kita pergi makan chinese style dekat Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah. Restoran ini terletak di …

READ MORE →

Takoyaki Pasar Tani Shah Alam

Makanan dari Jepun ini menjadi kesukaan orang ramai. Begitu juga dengan saya.. Sebelum ada kesedaran tentang kepentingan halal, kiosk-kiosk yang menjual takoyaki sering menjadi tumpuan untuk mendapatkan kudapan. Pada pandangan saya, asal orang melayu jual, hidangan tersebut sudah dikira ‘halal’. Namun, setelah mengambil masa untuk mengkaji dengan lebih mendalam, halal …

READ MORE →

Restoran Barra, Shah Alam

Mencari makan tak kira di mana…asal orang kata best kami nak cuba.. mencari makan semalam dari Putrajaya ke Shah Alam di Restoran Barra yang selalu orang Shah Alam dok citer.. semata2 nak merasa dan makan tengah hari , tercari2 jugak sebab main agak2 jer dan terjah … pusing 2 3 …

READ MORE →

Restoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Keinginan untuk menikmati hidangan ikan stim yang sedap dan tidak hanyir membuatkan kami mencari-cari destinasi yang menepati citarasa kami dengan anggaran harga yang berpatutan. Promosi dari mulut ke mulut sangat berkesan, sementelah rakan sejawat telah mengesyorkan kami mencuba hidangan ikan stim limau dan tomyam seafood di Restoran tersebut. Kami memesan …

READ MORE →

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan …

READ MORE →