Restoran Papero Shah Alam

Makanan Mediterranean & Italian Di Restoran Papero Shah Alam

Inginkan kelainan untuk berbuka puasa. Jika ya, Restoran Papero bertempat di Seksyen 13 Shah Alam mengalu-alukan kehadiran anda. Terletak di lokasi ‘hot’ yang meriah dengan syurga makanan, ia sekali gus memberikan pilihan kepada warga shah alam untuk menikmati pelbagai pilihan citarasa samaada makanan Malaysia atau negara luar. Restoran Papero Saji …

READ MORE →

Buffet Ramadhan di Kelantan Delights @ Citta Mall. Oh! Nasi Kerabu

Nasi kerabu memang digemari ramai terutamanya orang pantai timur. Di sini kami bukannya nak berkongsi resepi membuat nasi kerabu tetapi ingin berkongsi di mana nak cari nasi kerabu yang sedap terutamanya di bulan puasa ni. Jika rindu ingin berbuka puasa dengan nasi kerabu biru berlaukkan ayam percik ataupun daging bakar, kami cadangkan …

READ MORE →

Buffet Ramadhan 2015 D’Best Cafe Shah Alam. Kambing Panggang Sedap!

Buffet Ramadhan 2015 berkonsepkan santai adalah keunikan yang ditawarkan oleh D’Best Cafe bertempat di Anggerik Mall, Shah Alam sempena Ramadhan tahun ini. Tahun ini adalah tahun yang keempat D’Best Cafe menganjurkan pakej buffet ramadhan 2015 murah. Tema yang disediakan D’Best Cafe sangat santai. Sambil menunggu waktu berbuka puasa, pengunjung boleh …

READ MORE →
kumpulan nasyid saff-one

Buffet Ramadhan 2015 Hotel De Palma Shah Alam. Siap Ada Forum Selebriti

Sudah menjadi kelaziman masyarakat kita terfikir-fikir apakah juadah berbuka puasa untuk dimakan bersama-sama dengan ahli keluarga yang harganya murah, berbaloi dan pastinya halal. Kami berkesempatan untuk merasa dan melihat sendiri juadah buffet ramadhan Hotel De Palma Shah Alam yang menyediakan pelbagai juadah yang enak. Berdasarkan maklumbalas dari pengunjung yang lepas, …

READ MORE →
Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma Buffet ramadhan Bangi Golf Resort - 010

Buffet Ramadhan 2015 Bangi Golf Resort. Sous Vide Eggs Paling Laku

Buffet Ramadhan 2015 Bangi Golf Resort antara resort yang mendapat perhatian untuk berbuka puasa setiap kali Ramadhan. Sehinggakan banyak lauk habis awal pada tahun lepas kerana terlampau ramai orang. Tapi tahun ini Bangi Golf Resort menyediakan ruang yang lebih besar untuk menampung jumlah penggemar buffet ramadhan disini dengan menyediakan 4 dewan. Buffet …

READ MORE →
Restoran Tempayan Sungai Buloh - 003

Restoran Tempayan Sungai Buloh. Makanan Tengahari Ala Kampung Ada Di Sini

Tercari-cari restoran yang menyajikan menu lauk kampung yang pelbagai dan sedap? Mungkin restoran ini bakal memenuhi selera kampung anda. Restoran Tempayan, yang terletak di Sungai Buloh, Selangor telah dibuka sejak tahun 2013. Kini sudah 3 tahun restoran ini beroperasi. Restoran Tempayan ini sering menjadi pilihan untuk makan tengah hari kerana ia …

READ MORE →
Restoran Tempayan Sungai Buloh - 010

Nasi Ayam Sedap di Restoran Tempayan Sungai Buloh

Sebelum ni kami dah review masakan kampung di Restoran Tempayan Sungai Buloh. Sebenarnya selain dari masakan kampung terutamanya asam pedas, ada menu istimewa lain yang menjadi kegilaan pengunjung tegar Restoran Tempayan!  Perlu cuba? Mesti la perlu. Sebab ini antara makanan yang dapat vote paling tinggi di sini. Nasi Ayam & Lempeng Jika tengok di …

READ MORE →
Red Wok Steamboat Bangi

Restoran Red Wok Bangi Sajikan Steamboat & Masakan Cina

Red Wok Steamboat salah satu restoran steamboat yang popular di Bangi. Sering kali menjadi tumpuan keluarga untuk menjamu selera dengan tema “All You Can Eat Steamboat Buffet/Korean Style Sizzling Steamboat Buffet”. Ia dibuka sejak tahun 2010. Memang senang nak kenal Red Wok Steamboat kerana restorannya berwarna merah.   Nama Red …

READ MORE →
Nasi Lemak Kukus Goreng Chef Fauzey005

Nasi Lemak Kukus Goreng Chef Fauzey

Kali ni Projek Nasi Lemak diteruskan lagi dengan mencari nasi lemak lain dari yang lain. Nasi Lemak Kukus Goreng dari Chef Fauzey mendapat tempat dihati peminat nasi lemak selepas mendapat liputan oleh Majalah 3. Saya sempat bertemu dengan Chef Fauzey yang merupakan pengasas nasi lemak kukus goreng. Menurut beliau, beliau mula …

READ MORE →
Minum petang di Cedol Seksyen 7, Shah Alam

Cendol Seksyen 7 Shah Alam, Belakang UNISEL

Musim Panas, musim yang sesuai untuk minum dan makan makanan sejuk. Antaranya adalah cendol! Mencari dimana cendol sedap di Shah Alam. Erm. Terdapat satu gerai cendol Melayu yang yang menjadi tumpuan di Shah Alam iaitu di Seksyen 7, terletak di belakang UNISEL. Tak susah pun nak cari. Boleh nampak gerai ini …

READ MORE →