Berbuka di Flaming Steamboat

Hubby yang booking untuk berbuka di Flaming Steamboat nie kerana harga sangat berpatutan,buffet di sini RM26.90 dewasa dan RM9.90 bagi kanak-kanak. Kami sampai di restoran lebih kurang pukul 6.50 petang. Orang dah ramai berpusu2 masuk cari tempat..kita orang dapat kat tingkat atas kat sini terdapat banyak pilihan rambang mata nak pilih …

READ MORE →

Restoran Sambal Hijau Sungai Penchala

Tengah hari tadi lebih kurang pukul 12.30 pi le makan kat Restoran Sambal Hijau, Jalan Sungai Penchala. Ianya dibuka seawal pukul 6.30 pagi hingga 2.00 pagi. Nak tahu lebih lanjut boleh call 03-7725 3259. Ianya berada di tepi jalan. Tak susah sangat nak cari. Bersebelahan dengan Masjid Jamek Tengku Abdul Aziz …

READ MORE →

UM Food Court, Universiti Malaya

Kepelbagaian. Itu yang dapat digambarkan apabila menjejakkan kaki ke medan selera di universti tertua negara, Universiti Malaya. Medan selera ini baru sahaja siap dibina dan mula beroperasi sejak September 2012. Ia mula dibuka mulai 8 pagi sehingga 1 pagi. Terdapat lebih dari gerai makanan yang ada di sini. Antara makanan …

READ MORE →

Lan Roti Canai

Hidup sebagai pekerja ataupun student kat mana-mana pon pasti akan terikat dengan jadual dan masa. Kadang-kadang tu nak makan sampai tak sempat. Bagi yang tinggal sekitar Kuala Lumpur, jika anda ingin sarapan yang lazat dan cepat, apa kata anda singgah ke Lan Roti Canai, Kerinchi ini. Nak tau sebab apa …

READ MORE →
lamb-Madghout

Restoran Nasi Arab Taj Hadramawt, Setapak

Siapa sini suka makan Arabic Cuisine? Contoh macam nasi arab, roti arab and kebab tu lah. Bagi yang tak pernah cuba nasi arab, saya cadangkan anda berkunjung ke Taj Hadramawt Restaurant, Taman Melati. Kedai ni terletak di dalam daerah Setapak dan bersebelahan dengan MRR2. Ketika pergi makan di restoran ini, …

READ MORE →
ayam penyet

Waroeng Penyet @Curve

Siapa sini suka ayam penyet angkat tangan! Hehe i dengan husband i memang hantu ayam penyet. So dah banyak jugakla ayam penyet yang kitorang dah try. Tapi kat Waroeng Penyet@Curve ni je belum lagi sebab asal niat nak makan je terus berubah jadi nak makan meatball yela dah sebelah je …

READ MORE →
RSMY nan cheese

RSMY House of Real Beriani

Menikmati sahur di sebuah restoran yang terkenal Best cheese naan in town. Sangat menjadi! Seriously, anda smeua wajib cuba cheese naan ni. Nampak gebu. Nampak lembut. Bila ditarik, memang banyak giler cheese dia. Cheese lagi banyak dari pizza ni. Saya tak makan cheese tapi disebabkan terliur tengok tarikan cheese dia, terjebak …

READ MORE →

Flaming Steamboat, Danau Kota Setapak

Sebelum bercerita, sorry le banyak gambar dalam entri kali ini mengenai Flaming Steamboat Buffet kat Setapak. Lebih 20 keping saya letak untuk tatapan semua. Anyway harga buffet untuk dewasa adalah RM26.90 sebelum cukai dan kanak-kanak 4-10 tahun ialah RM9.90. Kalau nak tahu harga untuk dewasa kalau datang ramai-ramai bolehlah tengok …

READ MORE →
Restoran Tupai-Tupai, Kuala Lumpur. Steamboat Halal Yang Sedap!

Restoran Tupai Tupai, Kuala Lumpur. Steamboat Halal Yang Sedap!

Restoran Tupai Tupai Ini adalah kali kedua kami ke Restoran Tupai Tupai di Bukit Petaling. Kali pertama dulu adalah pada 10 tahun yang lepas!! Menunya sudah pasti banyak yang dah berubah. Tempoh 10 tahun cukup lama untuk mereka menginovasi menu lama kepada menu baru yang lebih lazat dengan citarasa yang …

READ MORE →
restoran-rebung

Restoran Rebung, Bangsar

Bercakap mengenai Restoran Rebung, ianya memang sangat sinonim dengan Chef selebriti yang tersohor iaitu Chef Ismail. Restoran ini adalah ilham dan kolaborasi di antara dua sahabat baik iaitu Angkasawan Negara, Datuk Dr. Sheikh Muzaphar Shukor dan juga Chef Ismail. Oleh itu, tidak hairanlah mengapa restoran ini begitu terkenal di kalangan …

READ MORE →