Western Terbaik di Dwap Barbarian Vape & Grill Shah Alam

Restoran Western Dwap Barbarian Vape & Grill Shah Alam

Seksyen 13 Shah Alam sememangnya ‘syurga’ makanan kerana terlalu banyak pilihan restoran yang sedap-sedap belaka. Di sini juga banyak western food restaurant yang insya Allah halal (peniaga Muslim). Penggemar masakan barat terutamanya lamb chop / lamb grill steak yang tegar boleh menikmati masakan itu sepuas-puasnya jika berkunjung ke Dwap Barbarian Vape & Grill di …

READ MORE →
Lamb Chop Black Paper Zie Corner

Zie’s Corner, Restoran Western Popular di Kuala Terengganu

Dekat mana nak cari makanan western yang sedap di Kuala Terengganu ni? Mesti susah nak dapatkan info tu kan? Bagi orang Terengganu pasti popular dengan nama Zie’s Corner yang sebelum ini terletak di belakang Hotel Grand Continental, dan sekarang sudah berpindah ke Waterfront Pulau Kambing, Kuala Terengganu. Lagi mudah untuk …

READ MORE →

The Humble Chef, Plaza Damansara

The Humble Chef, bermula dengan lori bergerak tepi jalan (sumber di Kosmo!) atau di panggil “Mobile track” suatu ketika dahulu, tanpa di sangka-sangka dapat menarik peminat western food untuk terus menjadi pelanggan setia walaupun hanya di tepi jalan sebuah bukit di Damansara. Sekarang, The Humble Chef menjadi sebuah cafe yang …

READ MORE →

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan …

READ MORE →
Spaghetti Carbonara

Kafe Suria Station Selayang Baru

Kafe Suria Station saji pelbagai masakan Barat, tempatan pada harga berpatutan. Meninjau dari luar, pasti ramai yang tidak menyangka Kafe Suria Station milik pengusaha Bumiputera. Ini kerana gaya hiasan yang moden dan bercirikan kafe ala Inggeris membuatkan kita terfikir pemiliknya berbangsa asing. Hakikatnya, Kafe Suria Station dimiliki tiga anak muda …

READ MORE →
Mr Steak House Shah Alam

Mr Steak House, Shah Alam

Last Sunday, i ajak kazaa pergi makan chicken chop. tak puas hati makan chicken chop kat Pizza Hut yang kecik tu haha. pastu lately dah habis i mengidam cendol dengan rojak i asyik ngidam chicken chop je dengan laksa. Nafsu makan kalahkan orang pregnant ok. Suami layankan je. Mula-mula kitorang …

READ MORE →