Rojak Cendol Jalan Kuching

Cuaca panas-panas kalau pekena rojak dan cendol bawah pokok memang best. Jom ikot crew myselera kita terjah ke Jalan Kuching. ‘Stall’ bergerak ni terletak berhampiran dengan Restoran Bapak Cuma lori kecil sebagai stall utk berniaga tetapi memiliki pelanggan yang tak putus putus sampai beratur nak dapatkan rojak dan cendol. Antara …

READ MORE →

Mat Murtabak Gombak

Biasa dengar je murtabak mesti sinonim dengan bulan puasa kan. Kali ni crew myselera nak bawak anda kita try kesedapan Mat Murtabak Gombak. Murtabak ayam dan daging rasa yang pasti tidak mengecewakan. Isinya yang banyak kurang bawang dan tebal serta di cicah bersama kuah kari yang pekat memang mimpi indah …

READ MORE →

Naili’s Place Sentul

Kali ini krew myselera bertandang ke Naili’s Place Sentul. Restoran ini  berkonsepkan restoran ala ala tepi pantai, penuh dengan kesenian yg bercirikan kepulauan tropika. Apa yang kami order? Naili’s Chicken Fried Rice : nasi goreng bersama ayam goreng garing, dihidangkan bersama keropok ikan, sambal udang, acar buah dan telur mata …

READ MORE →

Mee Bandung Muar, Pasar Besar Gombak

Kali ini kami singgah di Gombak untuk makan tengahari sambil membuat review gerai Muhamid Bandung yang terletak di tingkat 2 Pasar Moden Gombak. Perniagaan milikan keluarga ini dimiliki oleh Encik Muhamid bin Mohd Bayot. Beliau telah berniaga di sini semenjak dari mula Pasar Moden Gombak ini dibuka iaitu kira-kira lebih …

READ MORE →

Village View Restaurant, Bangi

Tempat makan malam yang selalu menjadi pilihan hati kalau nak makan masakan thai, western , sate dan memang ada di restoran ini terletak di Sungai Ramal tak jauh kalau exit dari Tol Kajang..terus sahaja menuju ke Bangi nanti nampak papan tanda Village View yang terletak di sebelah kiri…berhampiran Petronas…terus sikit ke …

READ MORE →

Pak Hailam Kopitiam

Lunch tadi gegurls merayap kat Tesco bulatan kayangan. Nak mencari tempat makan yang sedap punya pasal. Maklumlah, mommy damia baru lepas pantang. Jadi time ni la nak qada semua makanan yang tak boleh disentuh time berpantang. Pagi ni mama ada meeting kat rumah anak yatim al-munirah. Jadi mama janji ngan …

READ MORE →

Nasi Kukus Banting

Kalau di penang ada nasi kandar beratur, here in banting ada nasi kukus beratur. Iaitu Nasi Kukus Banting yang terletak betul2 berada di belakang the store banting dan dibuka pada waktu lunch seawal 11.00pagi sehingga kul 2-3petang bergantung dengan stok jualan. Seawal jam 12.00 tghari orang mula berbaris untuk mendapatkan …

READ MORE →

Mali’s Corner, Danau Kota

Terasa ingin makan Char Kuey Teow atau Nasi Lemak? Jom ikut crew myselera kita terjah salah sebuah restoran yang sudah lama terkenal. Lokasi? Danau Kota… Restoran yang dimaksudkan ialah Mali’s Corner yang lokasinya di Platinum Walk, Danau kota, Kuala Lumpur berhampiran pusat beli belah KL Festival dan Uptown Danau Kota. …

READ MORE →

Mak Jah Corner

Mak Jah Corner terletak di Gerai No.2 Gerai MDKL Taman Seri Medan, Majlis Daerah Kuala Langat. Dibuka setiap hari kecuai hari Ahad. Bermula selepas maghrib sehingga lewat malam. Gerai ni berkonsepkan masakkan sup seperti Mee Udang, Sup tulang,perut dan ekor selain itu juga menawarkan makanan ala western seperti chicken chop …

READ MORE →

Restoran Makanan Cina Muslim Chan Abdullah, Taman Melawati

Masakan berorientasikan Cina bukanlah sesuatu yang asing di negara kita kerana ia mempunyai penggemar tersendiri. Ramai yang kata makanan halal gaya cina memang membuka selera, sesuai dengan tekak dan tidak berminyak. Jom ikut crew myselera kita pergi makan chinese style dekat Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah. Restoran ini terletak di …

READ MORE →