Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Restoran Nasi Arab Rawani Hadramout, Gombak

Anda penggemar nasi arab? Pasti anda mencari-cari restoran yang menjanjikan keenakan nasi arabnya bukan? Mari bersama myselera mencari restoran nasi arab yang sedap di daerah gombak. Rawani Hadramout Restaurant terletak di hadapan Idaman Sutera Condominium, Medan Idaman, Gombak, Kuala Lumpur. Masuk je kedai, alunan lagu arab serta bau-bauan arab mengalu-alukan kedatangan …

READ MORE →

Nasi Ayam Mancongkam, Gombak

 Bagi penggemar Nasi Ayam, pasti anda tercari-cari restoran manakah yang boleh menghidangkan Nasi Ayam yang sedap dan terbaeeek. Hari ini crew myselera telah singgah di salah sebuah restoran nasi ayam yang popular di Gombak yang diberi nama Mencongkam Chiken Rice yang lokasinya terletak berhadapan Masjid Jamek Saad Bin Abi Waqqas, Batu …

READ MORE →

Takoyaki Pasar Tani Shah Alam

Makanan dari Jepun ini menjadi kesukaan orang ramai. Begitu juga dengan saya.. Sebelum ada kesedaran tentang kepentingan halal, kiosk-kiosk yang menjual takoyaki sering menjadi tumpuan untuk mendapatkan kudapan. Pada pandangan saya, asal orang melayu jual, hidangan tersebut sudah dikira ‘halal’. Namun, setelah mengambil masa untuk mengkaji dengan lebih mendalam, halal …

READ MORE →

Burger Bakar @Jom Burger Cafe 22

Bagi penggemar burger bakar sudah tentunya tercari-cari di manakah burger bakar yang sedap di sekitar Wangsa Maju. Hari ini, krew myselera.com singgah di Jom Burger Cafe 22 yang beroperasi di Platinum Walk bersebelahan pusat membeli belah KL Festival.  Kami tiba jam 5.30 petang dengan perut yang agak lapar sebab masing-masing tak …

READ MORE →

Restoran Barra, Shah Alam

Mencari makan tak kira di mana…asal orang kata best kami nak cuba.. mencari makan semalam dari Putrajaya ke Shah Alam di Restoran Barra yang selalu orang Shah Alam dok citer.. semata2 nak merasa dan makan tengah hari , tercari2 jugak sebab main agak2 jer dan terjah … pusing 2 3 …

READ MORE →

Berbuka di Flaming Steamboat

Hubby yang booking untuk berbuka di Flaming Steamboat nie kerana harga sangat berpatutan,buffet di sini RM26.90 dewasa dan RM9.90 bagi kanak-kanak. Kami sampai di restoran lebih kurang pukul 6.50 petang. Orang dah ramai berpusu2 masuk cari tempat..kita orang dapat kat tingkat atas kat sini terdapat banyak pilihan rambang mata nak pilih …

READ MORE →

Restoran Top Seafood, Bandar Pinggiran Subang

Keinginan untuk menikmati hidangan ikan stim yang sedap dan tidak hanyir membuatkan kami mencari-cari destinasi yang menepati citarasa kami dengan anggaran harga yang berpatutan. Promosi dari mulut ke mulut sangat berkesan, sementelah rakan sejawat telah mengesyorkan kami mencuba hidangan ikan stim limau dan tomyam seafood di Restoran tersebut. Kami memesan …

READ MORE →

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

Sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan.. tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam di Austin Steakhouse Bangi… dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik.. kali nie daku order makaroni … emmm tak kena plak ngan tekak daku.. tapi en hubby nye sedappp daku plak yang kacau makanan …

READ MORE →

Makan Nasi Kerabu di Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan @Selayang

Jom kita cuba nasi kerabu ayam goreng @RM5.00 ni. Nasinya berwarna kuning boleh dikatakan sedap juga. Tapi saya lebih suka yang colour biru baru nasi kerabu yang betul. Ulam dan sambal lada dia not bad. Benda yang paling saya suka ialah sambal kelapa dan sambal ikan, memang sedap betul tapi …

READ MORE →

Restoran Wan Thai, Kuah Langkawi

Kalau berkunjung ke Langkawi, jangan pula cuba masakan thai di Restoran Wan Thai, Kuah ya. Ianya terletak di area Pokok Asam. Boleh tengok sini info mengenai Wan Thai ya. Anyway sebelum order tu, dok aja atas kerusi, tak sampai 2 minit, pelayan restoran terus bawakan air kosong sedikit berperisa pandan. Memang sungguh …

READ MORE →