Cendol “KFC”,Jalan Universiti,PJ

Kalau hari tu kita terjah kedai cendol di Johor Bahru, Hari ni mari kita ke gerai cendol di sekitar Kuala Lumpur. Gerai cendol ini mendapat nama sebagai Cendol KFC, sebab bersebelahan dengan KFC Jalan Universiti. Sebenarnya gerai ini lebih macam gerai haram laa, gerai guna lori, then dia open table …

READ MORE →

UM Food Court, Universiti Malaya

Kepelbagaian. Itu yang dapat digambarkan apabila menjejakkan kaki ke medan selera di universti tertua negara, Universiti Malaya. Medan selera ini baru sahaja siap dibina dan mula beroperasi sejak September 2012. Ia mula dibuka mulai 8 pagi sehingga 1 pagi. Terdapat lebih dari gerai makanan yang ada di sini. Antara makanan …

READ MORE →

Restoran Murni SS2

Ada siapa-siapa yang cari kelainan sikit untuk dinner? Well anda boleh datang ke Restoran Murni yang terletak di SS2, Petaling Jaya. Apa yang menarik tentang Resoran Murni ialah mereka menawarkan pelbagai hidangan dengan portion yang banyak. Maknanya, kalau anda makan spageti di tempat lain seorang makan RM12, di sini, RM12 …

READ MORE →

Lan Roti Canai

Hidup sebagai pekerja ataupun student kat mana-mana pon pasti akan terikat dengan jadual dan masa. Kadang-kadang tu nak makan sampai tak sempat. Bagi yang tinggal sekitar Kuala Lumpur, jika anda ingin sarapan yang lazat dan cepat, apa kata anda singgah ke Lan Roti Canai, Kerinchi ini. Nak tau sebab apa …

READ MORE →

Mee Rebus Tulang ZZ

Kalau ke Johor Bahru, tidak lengkap rasanya jika tidak merasai menu makanan istimewanya iaitu Mee Rebus. Mee rebus sudah cukup sinonim dengan negeri Johor. Boleh di katakan cukup terkenal dengan kuahnya yang pekat dan mengamit hati ramai tak kiralah warga tempatan atau pengunjung dari seberang tambak. Kali ini, kita berkesempatan …

READ MORE →

Adam Lai Chinese Muslim Restaurant

Mula beroperasi sejak awal Mac 2012, restoran dimiliki Adam bersama Ebby Yus, Mohd Helmy Harun dan Faizal Abdul Jabar ini mendapat perhatian penduduk sekitar, sama ada berbangsa Cina, India mahupun Melayu. Sumber: Facebook Adam Lai Restaurant   Antara komen pengunjung Restoran Adam Lai Restaurant (@Foursquare): Makanan sedap… Harga berpatutan… Terbaik !!! …

READ MORE →

Cendol House

Jika selalu kita meronda cari menu makanan yang berat, kali ni kita beralih pula pada menu yang sedikit ringan dan santai, atau kata lain menu hidangan untuk lepak-lepak sambil berborak kosong dengan teman-teman atau keluarga. Jelajah ita kali ni tentulah ke Kampung Melayu Johor Bahru. Jika dah namanya Cendol House, …

READ MORE →

Radi Corner

Antara menu kegemaran ramai: [starlist] Chicken Chop Kuey Teow Goreng [/starlist]   [box_info] Alamat: USJ 4, Subang Jaya, Selangor [/box_info] Peta: [google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”true” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.0572945898216735,101.57756367257258{}fastfood.png{}Radi Corner” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

READ MORE →

Restoran Darussalam

Antara menu kegemaran ramai: [starlist] Nasi Lemak Ayam Goreng Maggi Goreng Cheese Nan [/starlist]   [box_info] Alamat: Taipan Business Centre (Jalan USJ 10/1), Subang Jaya, Selangor Masa Operasi: 24 jam [/box_info] Peta: [google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”true” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.074325460300982,101.58681035041809{}fastfood.png{}Restoran Darussalam, …

READ MORE →