Restoran Nasi Lemak Warisan Sambal Opah, Subang Jaya

Nasi lemak bungkus daun pisang = RM1 Sumber: Foursquare   [box_info] Alamat: 2-56 Jalan USJ 9/5p, Subang Jaya, Selangor 47620, Malaysia Facebook Restoran Nasi Lemak Warisan Sambal Opah Waktu Operasi: Isnin: 5:00 pm – 5:00 am Rabu hingga Ahad: 5:00 pm – 5:00 am [/box_info] Peta: [google-map-v3 width=”600″ height=”350″ zoom=”15″ …

READ MORE →
Spaghetti Carbonara

Kafe Suria Station Selayang Baru

Kafe Suria Station saji pelbagai masakan Barat, tempatan pada harga berpatutan. Meninjau dari luar, pasti ramai yang tidak menyangka Kafe Suria Station milik pengusaha Bumiputera. Ini kerana gaya hiasan yang moden dan bercirikan kafe ala Inggeris membuatkan kita terfikir pemiliknya berbangsa asing. Hakikatnya, Kafe Suria Station dimiliki tiga anak muda …

READ MORE →

Medan Ikan Bakar Umbai, Melaka

Jom kita pekena ikan bakar di Medan Ikan Bakar Umbai Melaka. Tempat makan yang cukup popular bukan sahaja bagi warga tempatan bumi Hang Tuah ni.. tapi turut di banjiri warga kota yang turun dari Kuala Lumpur, Johor dan Singapura. Suka sangat makan kat sini, selain harganya yang berpatutan, layanan yang …

READ MORE →
lamb-Madghout

Restoran Nasi Arab Taj Hadramawt, Setapak

Siapa sini suka makan Arabic Cuisine? Contoh macam nasi arab, roti arab and kebab tu lah. Bagi yang tak pernah cuba nasi arab, saya cadangkan anda berkunjung ke Taj Hadramawt Restaurant, Taman Melati. Kedai ni terletak di dalam daerah Setapak dan bersebelahan dengan MRR2. Ketika pergi makan di restoran ini, …

READ MORE →
Mr Steak House Shah Alam

Mr Steak House, Shah Alam

Last Sunday, i ajak kazaa pergi makan chicken chop. tak puas hati makan chicken chop kat Pizza Hut yang kecik tu haha. pastu lately dah habis i mengidam cendol dengan rojak i asyik ngidam chicken chop je dengan laksa. Nafsu makan kalahkan orang pregnant ok. Suami layankan je. Mula-mula kitorang …

READ MORE →
ayam penyet

Waroeng Penyet @Curve

Siapa sini suka ayam penyet angkat tangan! Hehe i dengan husband i memang hantu ayam penyet. So dah banyak jugakla ayam penyet yang kitorang dah try. Tapi kat Waroeng Penyet@Curve ni je belum lagi sebab asal niat nak makan je terus berubah jadi nak makan meatball yela dah sebelah je …

READ MORE →
RSMY nan cheese

RSMY House of Real Beriani

Menikmati sahur di sebuah restoran yang terkenal Best cheese naan in town. Sangat menjadi! Seriously, anda smeua wajib cuba cheese naan ni. Nampak gebu. Nampak lembut. Bila ditarik, memang banyak giler cheese dia. Cheese lagi banyak dari pizza ni. Saya tak makan cheese tapi disebabkan terliur tengok tarikan cheese dia, terjebak …

READ MORE →

Kedai Roti Jalan Dhoby

Kalau anda anak jati Johor atau pernah menetap di bandar JB pasti anda tau kan ini kedai apa?? Ini adalah antara kedai roti yang tertua di Bandaraya Johor Bahru. Kedai roti kepunyaan En Salahuddin ni terletak di Jalan Dhoby berdekatan dengan Bukit Timbalan. Kiranya kalau orang JB semua dah tau …

READ MORE →
beriani gam bt pahat

Nasi Beriani Gam Batu Pahat

Nasi Beriani Gam atau masakan nasi beriani Melayu dibawa ke Semenanjung Tanah Melayu oleh pedagang-pedagang Arab melalui Singapura. Nasi beriani dimasak menggunakan beras panjang bersama rempah ratus yang digoreng sebelum ditanak berasnya. Nasi beriani asal usulnya dari perkataan Parsi ‘baria’ bermaksud memasak atau merebus makanan. Masakan ini dikatakan berkembang dari Parsi …

READ MORE →
lempeng nabila corner jb

Gerai Jemput-Jemput dan Lempeng Nabila Corner

Lempeng atau jemput-jemput adalah juadah tradisi turun temurun yang sentiasa segar dalam ingatan. Walaupun kini makanan segera telah mengambil alih, bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan, namun bagi anak-anak jenerasi 60an, 70an, 80an dan awal 90an pasti nostalgia menikmati juadah istimewa ni di setiap pagi hening disamping menghirup secawan kopi panas …

READ MORE →